Over Bureau Basalt

Bureau Basalt gelooft in de aanpak om samen echte verandering te realiseren. Voor het individu, voor teams en uiteindelijk het hele bedrijf.

Bureau Basalt wordt gevormd door Karin Lodder met een netwerk van coaches, dagvoorzitters en trainers om zich heen. Als ervaren business en teamcoach helpen we organisaties om nieuwe stippen op de horizon te zetten en de koers te bepalen hoe daar te komen. Daadwerkelijk verandering realiseren, dat is waar wij voor staan. In korte interventies of langlopende trajcten. Door verandering ontstaat impact en innovatie.

Wij stimuleren transformatie door organisatie van meerdaagse sessies en onze inspirerende programma's. We faciliteren het dat jullie zelf doordringen tot de kern van de opgave. We brengen jullie op koers zodat jullie zelf met de wind in de zielen jullie organisatie gaan ontwikkelen. De mensen van Bureau Basalt zijn eerlijk en onomkeerbaar. We hebben respect voor ieder individu en hebben oog voor het EQ. Met een bewezen staat van dienst in zowel de profit als non-profit sector hebben we al veel opdrachtgevers geholpen om een positieve impact te maken op hun organaties.

Visie op management & leiderschap

‘Organisatie’, het woord zegt het al: een bedrijf is een organisch samenspel van mensen, is continu in beweging. Om die beweging blijvend te inspireren en te voeden, zijn trainingen en reflecties noodzakelijk voor iedere organisatie. Binnen management en team. Wij geloven er niet in dat je goed leiderschap kunt leren in één cursus. Dé leiderschapscursus bestaat eigenlijk niet. Het is een ongoing proces, net als dat je moet bijsturen om als een zeilboot goed te blijven manoevreren op de golven van de zee. Je moet constant in beweging blijven, de zeilen opnieuw hijsen en koers durven wijzigen.

Een frisse wind helpt om een nieuwe koers te bepalen richting dé stip op de horizon

Aanpak & werkwijze

Afhankelijk van jullie vraagstuk gaan we samen het traject aan. Is persoonlijke ontwikkeling en coaching van de leiderschapscompetenties nodig? Moet het team getraind worden en is er een boost van het vertrouwen nodig? Of is er sprake van een langdurig traject zoals een reorganisatie?

Persoonlijke ontwikkeling & leiderschapcompetenties

Bureau Basalt coacht het individu op naar leiderschapscompetenties. Leiderschap is niet in een cursus te leren, maar moet je on-going coachen. Met onze jarenlange ervaring weten we hoe we dit moeten aanpakken

Teambuilding voor vertrouwen op Terschelling

Is intervisie nodig om het vertrouwen in elkaar en de organisatie terug te krijgen? Met respectvolle intervisie en teambuilding activiteiten op Terschelling brengen we jullie naar een volgend level. De reis naar het Waddeneiland is het meestal dubbel en dwars waard.

Organisatie advies voor reorganisatie en strategie

Strategische vraagstukken, een transformatie of reorganisatie gaat niet over een nacht ijs. Dit vergt vaak coaching van mensen en teams die van deze plannen moeten uitvoeren. Laten we samen bepalen hoe we dit respectvol aanpakken met oog voor het EQ.

Waddeneiland Terschelling is onze thuisbasis

Wij zijn gevestigd op het Waddeneiland Terschelling . Onze meerdaagse programma's voor bedrijfsstrategie en leiderschap organiseren we ook het liefste op het eiland. Waarom? Het decor van Terschelling laat jullie afkoersen op nieuwe inzichten. Letterlijk een frisse wind. Een andere wereld, ver weg maar toch ook dichtbij. Dit zorgt voor extra waardecreatie, nieuwe inzichten en verbinding met elkaar. Terschelling brengt jullie naar een verrijkend niveau van kijken, handelen en beleven. De authentieke kracht van het eiland en extra impact voor jou als individu of jullie organisatie. Uiteraard zijn we ook regelmatig op het vaste land, of hoe eilanders dat noemen de wal. Zo komen we voor een voorgesprek graag naar jullie locatie toe.

Wat is basalt?

Basalt is een gehard gesteente ontstaan door stolling van lava. Basalt wordt gebruikt als fundament ter versteviging van dijken, zo ook langs de hele Waddendijk op Terschelling. Het water van de Waddenzee spoelt over de keien en trekt zich door de golven weer terug. Tweemaal daags doorstaat basalt de invloed van eb en vloed. De beweging is iedere dag weer anders: kabbelend, springtij of storm.

Het basalt vormt de overgang van de elementen water, lucht en aarde. Deze basiselementen bepalen dagelijks letterlijk en figuurlijk de beweging van het eiland, haar bewoners en bezoekers.

Zo kijkt Bureau Basalt ook naar organisaties. Door te reageren en anticiperen op de vele invloeden van buitenaf en binnenaf. Samen bouwen we aan een krachtige en succesvolle organisatie. Met als uitgangspunt jullie fundament, de mensen en de opgave. Het basalt van de organisatie.